culinaire groente - de SmaeckAcker

Ga naar de inhoud

culinaire groente

Culinaire groente
Culinaire groenteAl onze culinaire groenten groeien in de vollegrond en worden gevoed met organisch bladafval. Dus niet op water of een ander kunstmatige voedingsbodem waar kunstmest aan te pas moet komen. Dat betekent een natuurlijke groei die meer smaak, kleur en houdbaarheidsstoffen oplevert.
Bekijk het hele verhaal op http://terroir.nu/frodo-s-missie.html
Culinaire groente betekent voor ons het volgende: Groentesoorten die zich onderscheiden in, ten eerste, de smaak, dan de vorm, kleur en stuctuur. Groente waarbij je het 'wow' effect ervaart.
Genoeg geklets. Hoe ziet zoiets er dan wel uit?
Neem bijvoorbeeld ons italiaans rood mini uitje, wat een kleurverassing, Als je 'm proeft,'Wow' Wat een structuur en smaak. Op die manier wordt groente niet meer moeten, maar snoepen!


Heb je wel eens gehoord van eetbare bloemen? Bijt dan eens in een eetbare Chrysant, of neem de rucola bloem. Die ziet er fantastisch uit en smaak ook nog eens naar Rucola!
Ook zijn er diverse onkruiden die je in de keuken kan gebruiken. Zoals verschillende soorten zuring. Ze groeien eenvoudig in het wild en smaken daarom des te bijzonderder. Maar we hebben ook kruiden die smaken naar drop en Cola. Het kan niet gekker!
Terug naar de inhoud