hoe worden ze opgekweekt - de SmaeckAcker

Ga naar de inhoud

hoe worden ze opgekweekt

fruitbomen
Hoe worden de bomen opgekweekt op de SmaeckAcker?


Alle bomen worden zoveel mogelijk zelf ge├źnt. (als babyboompje opgekweekt ) . Later groeien ze op ZONDER hulp van kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de volle grond. Tevens groeien ze NIET op in de kale zwarte , dode grond, maar in een gras-en bloemrijke ondergrond, die samen met de boom voor een levendige en gezonde bodem zorgen. Kost ook minder diesel om het kaal te houden.
De enige voeding die ze krijgen is puur verteerde lokaal verkregen bladcompost. Lekker rijk aan humus en goede schimmels die de wortels en bodemdieren helpen in de bodem.
Ook worden de bomen al in de juiste fruitboomvorm gesnoeid. Dat is een grote voorsprong op alle bomen die je elders (veelal tuincentra) aanschaft.
Meestal krijg je een boom met veel 'takkenlawaai' die niks opleveren aan goed en gezond fruit. Het ziet lekker vol uit, maar je hebt er weinig aan.( klein fruit dat slecht rijpt)
Dus in dit geval , een gezonde fruitboom, die natuurlijk is opgekweekt met een unieke historisch smaak en kleur. en bovenal advies van de juiste soorten voor uw wensen en mogelijkeheden.
Vergeet niet. Een fruitboom is geen impulsaankoop, als een reep chocola, maar het wordt een prettige band voor 10 tot soms wel 50 jaar.

Terug naar de inhoud